TÁBOR 2023

Piráti na Běluni našli vzácnou truhlu. Byla plná pokladu

Na Běluň letos připluli Piráti s Karibiku. Na 80 desítek dětí začalo své prázdniny tradičně právě v lesích nedaleko Běluňky. V „kajutách“ s podsadou zažili od 1. do 15. července nejedno dobrodružství.  K tomu je přitáhnul nejslavnější a nejhrůzostrašnější pirát kapitán Jack Sparrow, který pomyslně připlul na své lodi, Černá perla až z Karibiku. Celý rok brázdil širá moře a pirátské přístavy, až zakotvil právě v běluňském lese. Právě tam rekrutoval se svou družkou Angelikou nové piráty, aby mu pomohli získat poklad z konce světa. O starou posádku totiž Jack přišel při poslední plavbě.

Nic netušící adepti na piráty se sjeli do tábora tradičně první prázdninový den. Po ubytování ve stanech s podsadou, kterým se pro letošek říkalo kajuty, seznámení se s okolím, přivítáním se s ostatními kamarády, vedoucími i instruktory, se hned následující den vrhli do letních dobrodružství. Tušili, že se setkání s Jackem není nikdy nic jednoduchého. Po té co odevzdali pozvánku na plavbu a vymalovanou typickou pirátskou pochoutku – tedy rum – mohli se těšit na plavbu. Rozděleni do skupinek, které si pojmenovali (Žraloci, Rumíci, Přespalubníci, Papoušci, Tuzemáci a Krakeni), vymysleli pokřiky, získali konečně hodnost piráta a mohou pomýšlet na plavbu na Černé Perle. Bez nutných sedmi zkoušek, se ale nalodit nemohli. Připravit si museli také jídlo na cesty.

Že výprava s Jackem nebude nic jednoduchého, protože je trnem v oku kde komu, se ukázalo záhy. V přístavu Port Royal, se totiž objevil guvernér Swann, který jde Jackovi už nějakou dobu po krku a chce ho poslat na šibenici. Své pomstychtivosti téměř guvernér také dosáhl, když se mu podařilo Sparrowa zatknout a odvést do věznice. Vedení nad Černou Perlou přebrala na chvíli Angelika, která si dala za hlavní úkol svého milého osvobodit. Piráti ale nejdříve museli zjistit, kde Jack přesně vůbec je a taky získat svazky klíčů, na kterých budou ty správné k odemčení zámků na poutech. Po vysvobození si chtěli piráti pojistit, že Swan nebude hatit plány Jacka na vyplutí za pokladem a tak vyměnili Sparrowa za Elizabeth – svou rukojmí, která je dcera guvernéra. Výměna proběhla a a piráti se konečně mohli vydat na cestu. Při další zastávce museli sehnat peníze, za které si budou moct nakoupit další zásoby jídla – jako platidlo se ale na Ostrově děsů používaly perly, které museli získat nelehkým bojem. Při svém putování piráti narazili také na vědmy, kterým museli uvařit přírodní lektvar, bojovali ale také s nástrahy počasí, nebo plnily své žaludky pravou táborovou a chutnou stravou a to pětkrát denně. Nakonec i poklad objevili a truhlu s ním s úsměvem otevřeli. A to byl cíl. Strávit dva týdny plných dobrodružných výprav, najít nové kamarády, naučit se novým dovednostem, jako například vázat uzle, poznávat rostliny v přírodě anebo pomáhat menším. První běh letního tábora Běluň opět vyšel. Ať žije Běluň 2024.


Tel.: +420 603 123 456 | Email: info@vector.cz
facebook